Non-Komedojenik Ne Demek?

Komedojen, gözenekleri tıkayarak akneye sebep olma ihtimali yüksek içerik anlamı taşır. Non-komedojenik terimi ise komedojenik olmayan bileşenler için kullanılmakla birlikte kesin bir ifade ile bunu söylemek doğru değildir. Çünkü Komedojenisite testleri için insan sırt derisi kullanılmakta olup sırtta komedojen olmayan bir içerik yüzde komedojenik olabilir.

Daha Fazla

Niasinamid

B3 vitamini. Sebum (yağ) üretimini baskılar, bu sebeple karma, yağlı ve akne eğilimli ciltlerin bakım rutinine dahil etmeleri tavsiyemdir. Gözeneklerin  küçülme ve sıkılaşmasına yardımcıdır.

Daha Fazla

Serum Nedir?

Seumların içeriğinde antioksidan, vitamin, peptid, hyaluronik asit, AHA, BHA vb. bileşenler bulunur. Cildin ihtiyacı doğrultusunda (lekelenme, kuruluk, sivilce, yağlanma, yaşlanma karşıtı gibi)  hedefe yönelik serumlar tercih etmek gerekir.

Daha Fazla

Gebelikte Kozmetik Seçimi

Hamilelikte kullanılan kozmetikler deri yoluyla emilip bebeğe zarar verebileceğinden, ürünler özenle seçilmelidir. Gebelerde test sürecinde yaşanan etik sorunlar nedeniyle, kozmetiklerin güvenilirliği hakkında sahip olduğumuz bilgiler hayvan çalışmaları ve gözlemsel verilere dayalıdır.

Daha Fazla

Asitler

Hidroksiasitler cilt bakımının eksfoliasyon aşamasında kullanılan bileşenlerdir. Cilde uygulandığında epidermisin üst tabakasındaki ölü hücreleri birarada tutan bağları zayıflatarak cildi kir, atık, ölü hücre, sebumdan arındırırlar ve alttaki pürüzsüz cildi ortaya çıkarırlar.

Daha Fazla

Stres ve Deri

Stresi yönetin! Kaygı ve stres durumlarında derimiz ilk etkilenen organlardan biridir. Stres deri hastalıklarında önemli bir risk faktörü  olmakla birlikte var olan deri lezyonları da stresi artırarak kısır döngüye yol açmaktadır.

Daha Fazla

SPF (Sun Protection Factor) Nedir?

Spf yani ‘güneş koruma faktör’ ürünün deriyi güneş yanığından ne kadar koruduğunu anlatır. Bu değer sadece UVB ışınlarından korumayı gösterir. UVA ışınlarına karşı ne kadar koruma sağladığını göstermediğinden SPF değeri ile güneşten korunma gücü doğru orantılı değildir.

Daha Fazla